Not Your Mama's Crochet

Assalamualaikum..

Semalam keadaan dibandar sungguh sesak.. Nak cari parking pun susah..

Dua hari ini adalah merupakan hari perayaan Tadau Kaamatan. Hari ini pasti lagi sesak dari semalam 🙁 tak bestnya sebab susah nak jalan-jalan..

Semalam,

Saya sempat singgah ke sebuah kedai buku Times.. Mula-mula pergi ke Harris kat 1B tak ada banyak buku baru tentang knitting..Hmm.. kalau berkesempatan InsyaAllah, akan singgah ke Suria pula. Hari tu, masa singgah kat kedai Buku Times di Suria, terdapat banyak pilihan buku.. huhu..  tapi harga tu.. telan air liur saja 🙂 hehe..

Dan yang semalam…

Sempat membeli sebuah buku yang bertajuk Not Your Mama’s Crochet. Yang best tu, dapat diskaun 50% 🙂 Waha.. beli as a gift untuk my mom, huhu.. tapi silap pula.. my mom kan dah tahu crochet 🙁

Buku ini.. saya rasa sungguh sesuai juga untuk beginners. Fully english tetapi sangat mudah untuk difahami. Banyak sangat tulisan berbanding gambar. Jadi.. saya rasa, buku ini sesuai kepada sesiapa yang lebih memahami sesuatu kaedah itu dengan tulisan daripada gambar.

Kepada sesiapa yang minat crochet, buku ini juga mempunyai pattern yang cantik-cantik untuk dicuba 🙂

Apa lagi? Mari kita crochet 🙂

-Sindar-

2 Replies to “Not Your Mama's Crochet”

 1. Salam Er,

  Woha, 50% discount? Bestnya!
  Amy Swenson is one of my favourite designer, Kak Ayza mula tahu ttg dia few years back dari Knitty.Com. Banyak pattern dia dah publish di situ. Cantik2. Er, nnt publishlah gambar hasil kerja Umi Er, mesti cantik.. plz?

  *hugs*

  1. Salam Kak Ayza,
   oh.. kak minat designs dia? Saya baru saja kenal Amy Swenson masa beli buku ni hehe… Nanti saya akan surf kat knitty.com untuk info designer ni. Oh ya.. kak Ayza banyak tak buku yang kak Ayza tahu/ada yang boleh dikongsi bersama maklumatnya? Nanti info-info kan kat blog kak ok? Thank u 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *