Knit a baby hat!

This is a small hat suitable for 3-6months baby.. I was going to make one for my sister but seems I made less stitches. Really I need to learn more about gauge..huhu

View of pattern

InsyaAllah, as soon as i finish this.. i will share it here. This pattern from the previous post I made.

Alhamdulillah, I finally finished with this small baby hat (newborn to 4-6 months baby)

Colour of yarn may vary from pc to pc (Sorry that it’s a bit blurry since I’m using my phone camera) 🙂

This is from upper view, looks like flower isn’t it? 🙂

How? This pattern is lovely if you look from the real closer view. Thank you to Smariek.Blogspot.Com.

Anyone interested to have this hat? Email me at sindarery@gmail.com 🙂 Thank you!

8 Replies to “Knit a baby hat!”

  1. cute cute cute…!!! (sila lompat2 untuk mood excited)
    hahahah…cute la kakak buat…kalau baby girl pakai ouh sangat sweeet ;D
    tapi saya belom ade baby, so bagi chance kat orang laen la kaannn =)

    1. thank you Ainor 🙂 hihi.. cute ka? mm.. kalau tak ada baby pun tak apa.. Ainor boleh join, boleh guna nanti hihi.. akak pun suka pattern dia.. nanti Ainor cuba kait jg k?

        1. haha.. memang tak muat lah ainor :p ehehe… boleh boleh.. nanti bila Ainor dah kait satu, share ya 🙂 mesti nak tengok! jangan malu-malu … hihi

  2. Cantik topi tu..ni guna patter yg mana kat smariek tu ye…finishing dkt top of the hat pun ok..akak punya topi mesti tak jadi rapat..mcm ada lubang kat atas tu

    1. Salam kak Nor Aisah,

      waahh.. terima kasih kak dan terima kasih juga kerana sudi lawat blog 🙂

      ah.. patterm ni, akak boleh dapatkan di link ni

      http://smariek.blogspot.com/2007/06/andohalambo-hat-ch-2-21.html .

      kat bawah post dia, boleh download pattern ni.

      Tentang tutup bahagian top, saya akan jahit scara cross line mcm lukis bintang . Akak cuba cara ni, insyaAllah lubang dapat ditutup rapat. Paling baik, akak tinggalkan sekurang-kurangnya 5-8 sts shj kat bahagian top sebelum jahit. Akak cuba ya 🙂

      klu ada apa-apa, akak email saya di sindarery@gmail.com ya.

  3. A’KM….
    cantik topi tu…he…he…macam sesuai je utk my newborn babygirl…nak trylah kait topi mcmtu…..pakai benang jenis ape ye?

    1. Salam kak Azie 🙂 terima kasih.. ya ka? wahh.. baby akak mesti cute kan.. alhamdulillah, akak cuba ya 🙂 pattern nya boleh dapatkan dari link yang saya paste kat comment di sini.. benang yang saya gunakan ni benang import, jenis 80% acrylic dan 20% alpaca. Benang ni lembut dan sesuai utk baby.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *