Tassle Baby Hat :) simple.. simple..

Assalamualaikum semua.. salam berhujung minggu šŸ™‚

Alhamdulillah.. akhirnya topi dah siap lagi.. dan 2 more to goes.. uhuhu…

Teringin sangat mau buat topi yang ada tassles.. dan akhirnya cubalah buat satu..

Proses yang mengambil masa lebih kurang 4 hari.. kalau tiada kerja 1 hari pun boleh siap šŸ˜›

Tada… soooo simple xDĀ  harap tuannya suka…. kalau tak suka.. sedihnya…

Bila dipakai..ianya jadi rupa macam ni… the combination of stockinette stitch and moss, using 40cm circular and sewed with kitchener stitch (PF,KB,**KF(drop)PF,PB(drop),KB**)..Ā  apa yang saya rasa menyerlahkan topi ni.. adalah dua tassles yang tergantung di tepi tu šŸ™‚

dan siapa yang memodelkan topi kali ini?

Hahahah… my fiber pack loL… oklah..harap tuannya suka.. kalau ndak… šŸ™

My another crocheted flower.. bookmark? šŸ˜®

Thanks for hopping by! šŸ™‚

May Allah bless us all

Happy knitting/crocheting/weekend

2 Replies to “Tassle Baby Hat :) simple.. simple..”

    1. hihi thank you Amani šŸ˜€
      cubalah Amani buat satu.. untuk sendiri pakai sahaja pun ok! saya pun ada buat satu untuk diri sendiri hehe tetapi tak adalah gantung2 tassle .. šŸ˜›

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *