Alhamdulillah.. benang lagi :)

Alhamdulillah.. benang saya dari yarnsonlineshop.com telahpun tiba dengan selamatnya hari ini .. yay!

Yay! Kali ini ada 4 lot… 🙂

Oh memang soft spiry ni lembut dan soft sangat sangat.. geram bila pegang… dan benang ni stretchy..

Boleh buat beg, baju, cozy.. dan macam macam lagi! kalau nak buat socks baby pun ok…

Yang ni pula.. benang Gonca Rose Pink dan dua jenis Polo Mohair.. Ndak pula ingat nama dia.. 🙂

InsyaAllah, ada projek nanti.. akan dicuba!

Anda boleh dapatkan benang-benang ni di Yarnsonlineshop.Com kami 🙂

Kalau ada pertanyaan, email kami ya!

Terima kasih!

May Allah bless us all.. Assalamualaikum

 

20 Replies to “Alhamdulillah.. benang lagi :)”

    1. Hihi… kak Zila benang colour hijau ni memang lembut.. soft.. tak berbulu.. best betul bila pegang.. xD

      Terima kasih kak sebab sudi jenguk blog.. 🙂

      Jemput lawat selalu ya!

  1. Bestnye, Ery!! Akak pun teringin nak order Soft Spiry kaler hijau tu! Oh! Ada order Mohair yarns ye! Jeles betul lah akak ni!! Boleh kita swap benang tu tak? Yg akak warna 14146. Email ye…Thanks!

    1. Thank you kak Aisyah 🙂
      Yang Mohair ni.. beli sebab terpikat tengok kak Aisyah buat slouch Mohair.. hihi.. saya dah email kak Aisyah.. rasanya benang yang saya sama dengan jenis yang kak Aisyah punya..

      Sama-sama kak Aisyah 🙂 Tak sabar nak cuba mohair ni… dan tengok hasilnya..

  2. Salam Ery! Hari tu pun ingat nak order soft spiry ni tapi colour dia limited. Kalau dah start buat project tu share with us the pic k?

    1. Salam Jaja! 😀
      InsyaAllah.. rasanya nak cuba benang untuk knit handphone cozy.. lets see how! Hopefully it will turns out nice…

      Ah ha… tulah warnanya limited sikit.. hopefully they will add more colour in the future xD

      Thank you Jaja!

      1. Ganbatte ne! Kalau Jaja jumpa pattern2 yg cantik Jaja share dgn Ery. BTW, Polo Mohair tu mcm mana? Colour dia oh so nice tapi very thin material kan? Sesuai utk apa ya?

        1. hihi.. thanks a lot Jaja 😀 hehe…

          Polo Mohair ni lembut and soft.. colour dia magic.. benang dia sesuai untuk jarum antara 2.5mm-4.00mm.

          Nanti saya postkan contoh hasil benang mohair untuk Jaja ok? 🙂 Check it out!

          1. Thank you! 🙂 Dah tengok sweater from Polo Mohair tu…cantik…tapi mata sikit distracted tengok rak2 benang kat belakang sweater tu. Kalaulah benang tu ana yang punya…

            Mmg suka sangat colour2 magic ni, rabun mata tengok choices of colour dia. Geram! BTW, tadi Jaja singgah Maycraft & tengok benang2 dia. Basically dia jual On Line Yarns (Aussie atau NZ punya brand kot?) tapi ya mahalnya…1 skein mcm magic merino tu dah 40+ & about 200m; rasanya baru lepas satu lacey hat ya? At last keluar from the shop tangan kosong je. Tak berbaloi beli kalau mahal sangat mcm tu, even for own usage.

          2. saya pun selalu juga tengok maycraft.my tu Jaja.. memang betul.. mahal sangat dan rasa tak berbaloi kalau beli satu buku dekat 40rm++…kan?

            Saya pun heran juga kenapa mahal sangat dorang jual…. tapi benang-benang dia memang lawa2.. kalau buat baju mesti cantik.. tapi kalau nak buat baju sampai 10 buku nak kena pakai.. 10*40.. dah 400rm… hmmm……

            macam mana tu jaja…

          1. Tidak kak Wie.. satu paket tetap satu colour.. tu yang saya tak faham tu.. yang saya terima macam lain-lain colour pula….

            mungkin sebab cara winding benang dia yang menyebabkan warna nampak berbeza..

  3. alohh ery..soft spiry hijau tu la yg akak suker huhuhu…tp kaler soft spiry yg peach tu pon cantek gak..kan best kalo dpt beli separuh2..huhuhuhuhuhu…

    1. Ya lah Kak Sue..yang peach tu pun geram sangat tengok warna dia.. yang hijau ni pun lawa.. masa pilih memang rambang mata.. pening pun ada @@ last last.. ambil yang hijau saja lah.. hehehe…

        1. hihi… rasanya nak buat handphone cozy kak Sue 🙂 Nanti kita tengok macam mana hasilnya… mesti lembut sgt! xD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *