Alhamdulillah for a good day! :)

Bismillahirrahmanirrahim..

Alhamdulillah.. akhirnya projek saya siap juga…
What a nice colour combination right? 🙂

and here is my project (without model..need my lil sis right now..)

Yay! Another tassle hat.. but this time with cable, very easy to knit.. any one can do too! xD

Hopefully my colleague will like this hat for her daughter. InsyaAllah.

What do you think? 🙂

And.. what makes me more happy today is my yarns finally arrived today too (and also alhamdulillah.. customers parcels arrived safely too.. in same day 😀 Thank you so much dear friends.. let’s get crazyknit tonight 😉 )

Aren’t they so yummy? They are Soft Merino, Demet Wool, Pink Bulky and Degas Cotton. Really lovely.. I will share half of them with anyone who interested to purchase these yarns. So please check it out soon at our Mengait Tools Store for these yarns ok? Every purchase is free shipping 🙂

I am very sorry for short post. Really feel tired today 🙁

Wish I can share some more stories about knitting/crocheting.. insyaAllah.. soon!

Thanks for hopping by 🙂

May Allah swt bless us all.

Happy knitting/crocheting dear friends..

17 Replies to “Alhamdulillah for a good day! :)”

  1. Cantiknye, Ery!! Suke tengok kaler2 tu! And very the jeles tengok yarns Ery yang baru tu! Tak pe…tak lama lagi yarns saya dari Swap Workshop akan sampai jugak! Dari UK lagi! Gurau ni jangan marah, k?!

    1. Hihi.. tak marah lah kak Aisyah xD ni saya lagi tak sabar nak tunggu update benang UK kak Aisyah ni.. mudah-mudahan benang-benang tu selamat sampai ke tempat kak Aisyah nanti 🙂 amin.

      Saya masih tengah fikir-fikir nak swap apa 😛 tengah mencari-cari lagi ni..

    1. Yup.. half of the yarns saya ada simpan kat mengait tools store. Kalau kak Wie nak cuba, jemput ke mengait tool store ya! 🙂 Thank you kak Wie.

    1. Cikida!!!! heheh..
      Yup, colleague pun suka dengan colour dia.. nah.. syahidah pun mesti cuba benang ni .. sesuai sangat kalau buat baju dan topi xD

  2. cantiknyer hat tu… dari 1 jenis benang ke? tak tukar warna..? unik la… 😀

    p/s: akak nak panggil awak sindar ke ery ke sindarery ke? atau da’knit? haha… akak confused.. hahaha

    1. Alhamdulillah.. thanks kak Zila 🙂 Benang ni memang macam tu warnya.. benang magic dipanggil 😛 ada 3 warna dalam satu..

      p/s replied: hihi.. kak Zila panggil saya Ery ja.. 🙂 Sorry kak Zila. sebab terlalu banyak nama.. hihihi…

    1. Waalaikumsalam kak Ayza,
      Thanks kak Ayza.. alhamdulillah.. comell tak lah.. topi kak Ayza lagi comel! 🙂 Tapi penat jari kait non-stop ni.. takut juga.

  3. cantik tassel hat ni ery , ni utk budak umur berapa ya…kalau yuu guna lycra cotton with 4mm how many sts for 2 & 5 yr old toddler ek…sorry byk tanya pula 😀

    1. Thanks Yuu 🙂 alhamdulillah.. ini budak untuk umur 6 tahun ke atas, even sebenarnya kepala saya pun muat hahaha… sebab benang ni stretchy sangat. Kalau guna lycra cotton, Yuu cuba CO 50-60 sts .. sebab benang lycra cotton dia halus kan? kalau guna saiz 4mm, 50/60sts untuk 2 -5 tahun rasanya cukup. hihi tak pa Yuu 🙂 oh ya.. dah dapat pattern? yang shawlette tu pun dah hantar.. nanti Yuu cek k?

        1. yup 🙂

          oh ya.. nanti terconfuse pula.. yang ni kait biasa.. depan belakang.. lepas tu lipat dua..

          kalau yuu ada confuse, email ja saya ya!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *