Baby blanket Baby Soft :)

Alhamdulilllah.. finally my mom’s baby blanket is done! 🙂 Thank you to my mom.. I think it took her about 3-4 days to finish this or a week.. She told she could make it with using granny squares patterns too and I’m sure it will be as lovely as this one! It is soft, warm and has weight.

What do you think? 🙂

Using 6 balls of Baby Soft yarns are enough to crochet one whole baby blanket with size of 5/6 Tulip hook.

Happy weekend! 🙂

May Allah bless us all.

16 Replies to “Baby blanket Baby Soft :)”

    1. Waalaikumsalam Neyno 🙂

      Terima kasih dari mama saya Ida. Untuk ni.. mama saya guna 6 buku benang baby soft.. yang putih dia letakkan sekeliling jadi border. kalau tambah satu colour line putih pun ok! Besarnya memang cukup untuk baby xD suka sangat..

    1. Terima kasih kak Lia xD.. benang ni memang gebu kak Lia.. sesuai kalau akak nak buat baju, blanket, towel untuk baby 🙂 Kalau nak buat satu single blanket untuk yang dewasa.. kena at least guna 24 buku… insyaAllah kalau saya rajin, saya nak cuba hihihi xD

  1. Ery, cantiknya baby blanket tu!! serius cantik sangat!! bkenan sungguh dengan warna2 yg mama Ery pilih tu.. boleh share pattern tak Ery? Teringin plak rasa nak buat mcm tu…

    1. Aina 🙂

      Terima kasih Aina.. hihih nanti saya gtau mama saya..xD blanket ni tak ada pattern bertulis sebab mama saya buat ikut cara dia .. dia tak berapa pandai baca pattern tapi nanti saya cuba tanya cara apa yang dia guna pas tu nanti saya gtau Aina ya!

      Terima kasih sudi lawat Da’Knit Aina 🙂

    1. Wah! Yan lagi terror crochet.. akak mana terror crochet lagi 🙁 kena banyak belajar dan buat amigurumi yang comel-comel macam Yan buat! They are all soooo cute xD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *