10 Replies to “Half done… and half more to go!”

    1. hohoho.. kental Yan hahaha.. dah dekat sebulan ni.. x siap2 lagi.. byk kerja kat tmpt kerja.. balik rumah ja dah penat… ntah bila nak siap.. hihi.. but still akan disiapakn juga secepat mungkin.. ada beberapa order nak disiapkan lagi insyaAllah

  1. Salam sis..sy teringin nak belajar buat sweater mcm ni.tapi sy nak tahu sia pakai jarum apa,teknik knit apa dan benang apa.anyway,sis tak buat kelas untuk knitting ke?

    1. Salam Shaili.. terima kasih sudi bersinggah ke Da’Knit 🙂

      Boleh.. kalau Shaili nak belajar buat sweater ni.. boleh belajar dari 4 asas knitting dahulu.

      Untuk tutorial 4 asas knitting ni, akak dah letakkan pada page di link ni:

      http://www.aheys.com/about-2/

      Tentang jarum.. ia bergantung pada jenis saiz baju dan benang yang shaili gunakan. Untuk permulaan, boleh ikut mana2 pattern buat baju yang sangat asas dan senang dan di sana akan dinyatakan jenis benang dan jaurm yang perlu digunakan. Shaili blh gunakan panduan ni untuk mengait baju seperti ini.

      Baju ni adalah jenis Raglan, dan akk gunakan jarum dari jenis circular needles, benang dari http://www.yarnsonlineshop.com

      Tentang kelas insyaAllah, dalam perancangan.. tapi klu buat kelas mungkin di area Kota Kinabalu 🙂 tapi masih dalam perancangan..

      Jemputlah lawat selalu ya! kalau Shaili ada apa2 nak tanya.. blh email di sindarery@gmail.com or drop comments di FB page Da’Knit.

      Have a good day!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *