knitting, crochet, benang, etc.. :)

Assalamualaikum and good morning!

It’s great to finally get to sit back and updating this blog after a while. it’s now school holiday so more free time to do something i have planned.

Alright, lets see what i’ve been up too since few weeks ago.

Above picture is a sweater for my FB friend who just delivered a baby boy πŸ™‚ I made it a bit bigger than newborn size. Always I love working with Alize Sekerim Bebe Batik (available at www.daknit.com). It is one of my most favourite yarns.

I have mentioned this one in my previous post. Oh momy, I love how it turns out at the end. I have made a heavy modification here from the original pattern (Silver Cardigan).Β  It’s quite big for my daughter, Jasmin. I used Nako Hosgeldin, it is very very soft and drapes beautifully. I can say that this is the most softest yarns we have in store currently. I totally fall in love with Hosgeldin and now also become my most favourite yarns too.

This will be a shawl soon. It’s a request by one of my colleague that I just recently knew during the SPM days. She wants it by 13th so I hope to finish it by 12th. The stitch is very simple. I found the pattern in ravelry (again). if you would like to try this out, search out for shawl v-stitch ok πŸ™‚

This hat is also for my FB friend. I made a very simple baby beanie and attach a pom pom to make it look more attractive. The yarn is also very soft.

And lastly, this one is our customer’s pre order yarns. Alhamdulillah they finally arrived safely. It’s Nako Saten, Alize Sekerim and Nako Vals (Nako vals is coming soon!)

Alright, I better stop now and will write again soon. Thank you for hopping by and May Allah swt bless us all. Amin..

p/s:
We are a shop selling knitting,crochet and yarns. Our shop based in Kota KinabaluΒ  and own a webstoreΒ  where you can search our products at www.daknit.com

FOR INTERNATIONAL CUSTOMERS, WE SHIP WORLDWIDE. Please contact us for further details and information about our service.

Have a nice day!
Ery,
Da’knit

Experimenting before publish..

P7120513a

Bismillahirrahmanirrahim…
Assalamualaikum dan salam sejahtera πŸ™‚

I’ve been experimenting my kopiah for the pass week. This is to ensure that my written instruction is correct after I found a small mistake in my writing therefore I need to re-do it again. So far, I made the correction for almost 5 times@_@! I’ll be writing again today to get the final result. Once I feel satisfied, I will publish it by tonight or tomorrow, insya Allah πŸ™‚
(NOTE: I will write two sizes, for adult and for kids. I’ll give some tips on how to reduce the size into baby size in my pattern too :)) Stay tune!
**
Model by Mr.Hubby
**
Ery,
www.daknit.com (Visit our Kedai Mengait Online)
Contact Us: sindarery@gmail.com
#Nothing is impossible if you know you can do it!#

Da'Knit ENT since 2010.. :)

998603_576103952413120_1725220330_n

Da’Knit ENTERPRISE, established since 2010 (Retailer & Wholesaler).
Shop Address: Lot BG07 Bahagian C, Tingkat Bawah, Blok B, Wisma Muis, Kota Kinabalu. Online Store: www.daknit.com. Email: sindarery@gmail.com

Latar belakang Da’Knit ENTERPRISE:

Kami adalah perniagaan yang berdaftar dengan nama dan nombor pendaftaran Da’Knit ENTERPRISE (0000105122-T). Kami beroperasi secara online sejak May 2010 dan bergiat aktif pada August 2010 dan kini mempunyai kedai yang terletak di Wisma Muis, Kota Kinabalu. Kami adalah retailer yang menjual peralatan kraf seperti peralatan mengait, benang kait untuk knitting dan crochet juga pakaian-pakaian yang diperbuat daripada benang kait. Selain itu, kami juga menawarkan pembelian secara borong dan membantu para peruncit yang ingin mendapatkan harga borong bagi jualan semula sebagai pemborong terus daripada pembekal untuk mana-mana produk di www.daknit.com. Bagi bekalan benang kait adalah di-import terus daripada pembekal kami di Turki. Sila email kami di sindarery@gmail.com untuk sebarang makluman. Terima kasih.

[Kami juga turut beroperasi di Bursa, Turki di bawah nama syarikat Er-TES LTD CO, syarikat keluarga yang membekalkan peralatan seperti menjual/pemasangan heater dan cold-deport untuk menyimpan keju dan pembuatan keju]

Alamat Kedai Da’Knit ENTERPRISE (Kota Kinabalu):
Bangunan Wisma Muis,
LOT BG07 Bahagian C, Blok B
Tingkat Bawah, Kota Kinabalu.
Masa beroperasi: Isnin- Khamis: 8.00 pagi – 12.00 tgh
Jumaat : 8.00 pagi – 2 petang
Sabtu : 10.00 pagi – 2.30 petang
Email kami untuk pertanyaan/bantuan: sindarery@gmail.com
Tel: 016-823 6159 (talian telefon hanya akan disambut waktu berkerja sahaja)

ANNOUNCEMENT: Starting 1 May 2013, price shown in www.daknit.com is ONLY for ONLINE PRICE and MAY VARY A LITTLE from the price stated in our Local Yarn Store. SHOP -more- ONLINE to get special price when purchasing in BULK (same type and more than 10 balls). Email us for more details at sindarery@gmail.com.

Regards,
Da’Knit ENTERPRISE (0000105122-T)
Retailer & Wholesaler
Knitting, Crochet and Yarn Store.
Our Blog : http://www.aheys.com/
FB Account : http://www.facebook.com/daknit

 

Apa yang saya belajar hari ni…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Assalamualaikum dan selamat tengahari!
Sejak semalam, sambil saya cuba menyiapkan shawl yang semakin lama semakin lambat di kait hehe… sambil-sambil itu saya mula mengait dress lagi. Saya suka mengait dan disamping mengait saya suka belajar dari apa yang saya dapat sewaktu mengait, contohnya, kesesuaian benang, kelebihan benang, saiz yang diperolehi, kekurangan dan kelebihan yang diperolehi sepanjang proses mengait dan percubaan pelbagai jenis benang bagi menambah pengetahuan dan kemahiran saya dalam bidang ini.
Untuk itu, dress yang saya sedang kait kali ini, saya menggunakan lagi Benang Kait Nako Luks Minnos (benang popular di Daknit.Com). Selalunya saya akan bermain dengan benang ini menggunakan saiz jarum 3mm/3.5mm ataupun 4mm.
Sepanjang mengait menggunakan 3 saiz ni, saya lebih suka menggunakan saiz 4mm di mana hasil kaitnya lebih lembut dan menghasilkan texture yang gebu apatah lagi benang ini adalah benang khas untuk bayi. Saya juga gemar memberikan anak saya memakai benang ini kerana texturenya yang tidak gatal, selesa dan sejuk (lebih-lebih lagi jika dikait lace).
Apa pun, percubaan pelbagai benang dan jarum banyak membantu untuk menghasilkan kaitan yang lebih bermutu dan bernilai. Insya Allah..
Selamat mengait!
Ery YUSOF
29 MAY 2013

My weekened project :)

Assalamualaikum lovely visitors.

How are you doing today? I wish everyone a happy weekend! πŸ™‚
I’ll do my best to make sure the blog is up to date especially about my crafting. insya Allah.
at the moment,
i am doing 2 W.i.Ps, a dress and a cardigan.
Well.. no matter how long it takes, insya Allah, i can complete them both in time <3
Thank you for hopping by! πŸ™‚
OLYMPUS DIGITAL CAMERAWeekend W.I.P

OLYMPUS DIGITAL CAMERABaby dress.. I am making this for a contest πŸ™‚ Hope i can finish before the due date. I’m working with Nako Saten yarn. Lovely yarns.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA<3 Happy Knitting and Crocheting <3

Alhamdulillah .. Thank you Allah for everything.. Alhamdulillah… A happy day :)

Alhamdulillah… berkat doa semua orang yang saya sayangi.. teman-teman daknit, juga pelanggan daknit, akhirnya parcel yang ditunggu selamat tiba walaupun masih ada beberapa parcel lagi tetapi hampir kesemua yang ditunggu tiba di tangan dengan selamatnya.. alhamdulillah..

Semoga Allah permudahkan segala urusan kita semua dunia dan akhirat, dan sentiasa menjadikan kita dikalangan orang-orang yang bersyukur.. insyaAllah.

Jum cuci mata lihat apa pula saya dapat hari ni utk diri sendiri walaupun tak banyak πŸ˜€ hihihi

Yay.. Alhamdulillah.. received my yarns and my gauge ruler today πŸ˜€ Bought them from USA but the yarns are made in Turkey πŸ˜‰ And the Alize Magazine (wow.. believe me, these magazine are awesome!) is a gift from my Turkish friend. Thank you so much kardesim.. bu magazine cok seviyorum! All the patterns for the babies, toddlers and kids are sooo lovely! With 159 patterns inside, really dunno when I’m going to have a chance to knit/crochet them all.

Here are just few patterns i snapped from the magazine!

Cuteee!!!

cuteee bootiess!

Really cute booties!

Aiyooo.. look at the pose hihihi.. cute!

Hiii auntie! I am a cute bear boy πŸ˜€

Aiyaaa… only one thing will make me struggle about this magazine is that all patterns are written in Turkish πŸ™ so.. will take long time to make… And all the yarns used for the patterns are from Alize. Jealous ehh.. hope one day Malaysia can make gooood yarnss too for us πŸ™‚ insyaAllah, who knows kan..

Ok.. thank you for hopping by!

Selamat berpuasa dan selamat berbuka puasa utk semua πŸ˜€

May Allah swt bless us all.

Visit our store at www.daknit.com

Flower Butterfly Knitted Ruffle Hat :D

Alhamdulillah.. akhirnya siap juga topi ruffle hat ni.. menggunakan benang magic baby dan button yang cute mute boeh di dapati di www.daknit.com πŸ™‚

Saya menggunakan jarum bersaiz 4mm ketika mengait topi ni. Mengambil masa lebih kurang seminggu lebih siap sebab banyak sangat kerja kat sekolah πŸ™ sampai tak ada masa nak mengait huhu.. bawa ja p sekolah hari hari tapi kaitnya huhu.. no time lah!

This ruffle hat made for 1-4 years old girl. The pastel colour is very sweet isn’it? I was thinking to pair it up with booties, well lets see if i’m going to make one but really can’t promise myself too. Lots of things need to handle everyday.. that somehow it reminds me my old free time before πŸ™ oh.. miss it!

Percubaan mengait crocodile stitch πŸ™‚

Thank you for hoppingΒ  by! πŸ™‚

May Allah swt bless us all.