Flower Butterfly Knitted Ruffle Hat :D

Alhamdulillah.. akhirnya siap juga topi ruffle hat ni.. menggunakan benang magic baby dan button yang cute mute boeh di dapati di www.daknit.com πŸ™‚

Saya menggunakan jarum bersaiz 4mm ketika mengait topi ni. Mengambil masa lebih kurang seminggu lebih siap sebab banyak sangat kerja kat sekolah πŸ™ sampai tak ada masa nak mengait huhu.. bawa ja p sekolah hari hari tapi kaitnya huhu.. no time lah!

This ruffle hat made for 1-4 years old girl. The pastel colour is very sweet isn’it? I was thinking to pair it up with booties, well lets see if i’m going to make one but really can’t promise myself too. Lots of things need to handle everyday.. that somehow it reminds me my old free time before πŸ™ oh.. miss it!

Percubaan mengait crocodile stitch πŸ™‚

Thank you for hoppingΒ  by! πŸ™‚

May Allah swt bless us all.

WIP of My Slow Shello Muffler ..

Frankly, I am not very good in designing a pattern. Refering to books and free patterns are always the best way to learn something new, especially when you try to create your own masterpiece… Thus, whenever you came up with an idea, it is always the best to start with the basic,Β  and definitely goes same when it comes to crochet. After quite awhile I leave my hook and needles aside.. this is my second attempt of making something new, but yet, something basic. This Shello Muffler I called, looks complicated but yet very easy when you start making it :). I come up with and idea of making a muffler after I watched my hubby helping me untangled this yarn for few hours.. ahh.. thank you so much, canim! If not because of him, I would already cut the yarn in the middle and leave the others πŸ˜› so wasting aren’t I? My bad habit!

Using a ball of Alize Diva Yarn and 2.5mm hook.. I created this Shello Muffler. Why I called it a Shello Muffler? Hehe.. the word shello actually comes from Shell.. the pattern stitch i used are mostly the combination of shell. So its pretty easy! Yup, believe or not,Β  you also can do it! I am not sure how many balls I will need to complete this one, but since I have two balls of this colour, so it will be more than enough to make one long muffler. Just that I have to make sure I am not stressing myself to finish this. Yea.. going to crochet it very slow… especially the school is going to open again next week.. oh well! Let’s forget it πŸ˜›

I miss to knit too.. Still thinking to knit something for myself.. but let’s see how! Perhaps a baby dress or sweater? πŸ™‚

Thank you for hopping by to da’knit! May Allah swt bless us all.

www.daknit.com

www.facebook.com/daknit

www.yarnsonlineshop.com

Cara memulakan belajar mengait

Assalamualaikum everyone.. apa khabar? Semoga teman Da’Knit semua sihat sentiasa insyaAllah…

Kali ini Da’Knit ingin membuat pos mengenai Cara Memulakan Belajar Mengait sama ada Knitting ataupun Crochet.

Saya telah menerima sebuah email daripada seorang hamba Allah bertanyakan tentang cara memulakan mengait beg ataupun topi.

Oleh itu, disini, saya ingin memberikan panduan memulakan seni mengait ini. Diharap pos ini akan membantu anda yang juga ingin belajar mengait πŸ™‚

My current project.. Crochet Along with Yarn Lovers Malaysia (YLM) πŸ™‚

1. Memahami asas mengait jarum kait dua (Knitting) ataupun jarum kait satu (Crochet)

Photo credited to photo-dict.faqs.org

Knitting (Jarum Kait Dua)

Asas yang perlu diketahui ialah:

Photo credited to http://www.craftstylish.com

Crochet (Jarum Kait Satu)

Asas yang perlu diketahui ialah:

2. Memahami istilah-istilah untuk Knitting dan Crochet

Istilah Knitting dan Crochet:

Untuk bacaan berbentuk instruction/arahan, kita harus memahami setiap istilah singkatan bagi bacaan tersebut. Untuk tujuan ini, anda boleh merujuk Knitting Abbreviations (sila klik link) untuk memahami setiap istilah.

Manakala untuk bacaan crochet, anda juga perlu memahami setiap istilah singkatan bagi bacaan pattern tersebut. Crochet hadir dalam bentuk arahan dan juga diagram. Bagi memahami istilah berbentuk arahan, anda boleh klik pada link ini: Crochet Abbreviations dan untuk memahami istilah simbol, anda boleh klik pada link ini: Crochet Symbols

Setiap istilah ini menyatakan jenis kaitan yang perlu kita buat. Oleh itu, anda perlu perhatikan juga cara kaitan (boleh rujuk di youtube.com) bagi setiap istilah untuk memudahkan anda membaca pattern dan mengait pattern tersebut.

3. Praktik Menggunakan Pattern yang Mudah.

Setelah anda memahami asas dan juga cara membaca istilah pattern, maka, anda sudah pun boleh memulakan kaitan anda dengan merujuk pattern yang mudah bagi mengait projek yang anda inginkan.

Antara laman-laman web yang anda boleh lawati ialah seperti:

http://www.straw.com/cpy/free_patterns.html

http://www.knittingpatterncentral.com/

Anda boleh pilih pattern yang mudah.. kebiasaannya akan dinyatakan pattern tersebut adalah untuk Beginner. Cuba dan fahami setiap istilah di dalam pattern, dan kemudian kait perlahan-lahan mengikut arahan/simbol yang diberi. InsyaAllah, saya percaya anda boleh lakukannya!

4. Pemilihan Benang.

Pada masa kini, anda boleh mendapatkan pelbagai jenis benang yang menarik dari pelbagai jenis manufacture secara offline ataupun online. Di Malaysia, benang-benang yang biasa digunakan adalah terdiri daripada Nona, Minlon, Sakura, Wina, Venus, Orion Top dan pelbagai lagi jenis-jenis benang yang diperbuat daripada acrylic. Kebanyakkan benang-benang tempatan ini sesuai digunakan untuk mengait alas meja, beg, amigurumi namun secara kasarnya, kurang sesuai untuk digunakan mengait pakaian. Secara online pula, anda boleh mendapatkan benang-benang yang lebih baik kualiti dan mutunya untuk mengait baju, shawl, pakaian bayi dan pelbagai projek untuk keselesaan. Benang-benang ini boleh digunakan menggunakan satu jarum (crochet) mahupun dua jarum (knitting). Benang khas crochet yang dipanggil sebagai crochet thread sesuai digunakan untuk membuat lace ataupun doilies. Manakala benang-benang biasa (yang pelbagai saiz) sama ada crochet ataupun knitting, kedua-duanya boleh digunakan untuk mengait benang-benang ini. Pemilihan jarum dan benang adalah berdasarkan thickness benang tersebut. Semakin tebal benang, maka semakin besar saiz jarum yang digunakan dan begitu juga sebaliknya. Jikalau anda mengait merujuk pattern, maka adalah lebih elok anda mengait berdasarkan jarum dan benang yang dicadangkan. Jikalau tidak mempunyai benang ataupun jarum seperti di dalam pattern, maka peranan Gauge sangat penting dalam mendapatkan ukuran kaitan yang diinginkan.

Anda boleh layari laman-laman web ini untuk melihat jenis-jenis benang yang ada di kedai online kami:

http://yarnsonlineshop.com – kedai benang online Da’Knit Yarns

http://www.daknit.com – kedai jarum kait dua/satu dan benang online Da’Knit

Diharap guidelines ini akan membantu kawan-kawan yang ingin belajar mengait jarum satu ataupun dua :)Jangan cepat putus asa! Yang penting.. sentiasa praktikkan apa yang telah dipelajari. Practice makes perfect!

InsyaAllah.

Semoga panduan ini memberikan manfaatnya untuk kita semua. Sebarang pertanyaan boleh diajukan ke sindarery@gmail.com

May Allah swt bless us all πŸ™‚

Have a good night!

Soon to be done! My Hats

Assalamualaikum .. πŸ™‚

Alhamdulillah.. after a while, I finally had the chance to update my post tonight. It’s been a really hectic days lately.. and may everything goes well and smooth.. insyaAllah, amin.

Due to this, I had to delay my orders for days and I am really sorry to my customer that I made her waited so long this time.. however, I did my best to finish it as fast as I can whenever I had the chance to hold my hook and needles.

So what I’ve been up to for the passed few days?

Tada!!!

The 5 Hats Projects! Ahhhh… I am really sorry for the blurry pictures.. did my best to take the best shoot πŸ™

My customer made a request of 5 hats, which are, 3 tassels hats and the other 2 are pom pom hats. Here are some of them that are already 95% done! ( oh momy… ‘Cause I still haven’t yet attached the tassels and the pom pom with the hats.. πŸ™ )

1. Blue Baby Soft Tassels Hat

2. Green Baby Soft Tassels Hat

3. Pink Baby Soft Tassels Hat

4. Orange Baby Soft Pom Pom Hat

Ah.. and one more to go.. the Yellow Baby Soft Pom Pom Hat! InsyaAllah.. hopefully I can finish it a.s.a.p, and can be sent by tomorrow, or Monday.. ( I am really really sorry Mdm.. hope you can forgive me for my slow work..)

Thank you so much for following Da’Knit updates ya πŸ™‚

InsyaAllah.. there will be more projects soon, knitting and crochet. May Allah make it easy for all of us. Amin ya rabbal’alamin.

Thank you for hopping by and may Allah swt bless us all

Have a good night and weekend everyone!

p/s: if you are interested with my handmade stuffs, don’t be hesitate to contact me at sindarery@gmail.com. Join us on Facebook.Com/Daknit for more updates!

Knitting Tassle Hat Pattern by Da'Knit – Seamless version

Designed By: Sindarery@Aheys.Com

Pattern is FREE but PLEASE DO NOT POST it back, copy-paste or distribute in any form, and it is prohibited to do so.Β  You are only allowed to back-link this post. However, you can sell the item made from this pattern and take profits. If you use this pattern to sell/teach, please credit to Daknit.Com.

Materials:

Any size of needles ( and here I am using 4.00mm x 40 cm circular needles)

Any Medium yarns ( and here I am using Yazgulu Ice Yarns )

Thread needle

Card for making tassel (if necessary)

Instructions:

Band:

Cast On 80 sts (for baby to 2-3 years old)

At the beginning of sts, place a marker to mark your starting point. Make sure your that your stitches are not twisting. We are going to work in the round.

Row 1: [K2,P2]

Row 2: [P2,K2]

Repeat Row 1 – Row 2 until you desired length ( or at least until 10 rows)

Body:

After you done with Row 1 and Row 2, continue the next rows with Knit.

Next Rows: Keep doing Knit Stitch — ( At least to 10-15 cm length from Casting On) or until your desired length.

Binding off:

Then,

Using the thread needle, close up the top part with Kitchener Stitch:

**for this part, don’t forget to divide your stitches fairly into two needles (like magic loop). For example: Since you are casting on 80 sts, for Kitchener stitch, divide your sts into 40-40 then follow the instruction below to bind off your top:

(PF,KB,**KF(drop)PF,PB(drop),KB**) – Repeat this ** to ** until the end of the last row.

F- Front, B- Back.

For Kitchener Stitch tutorial, please refer here: http://www.aheys.com/knittingdanprojeksaya/my-first-design-cabled-seed-handphone-cozy/

At last, you can put two tassels on each side of your hat just like in the picture πŸ™‚

You can refer to this tutorial for making tassels: http://techknitting.blogspot.com/2008/06/how-to-make-tassels.html (Thank you to Techknitting for tutorial)

Happy knitting everyone πŸ™‚

My current projects and a cute bunny!

Assalamualaikum everyone! Alhamdulillah, finally i have the chance to update Da’Knit today! Oh yes, hope I am not late to wish you happy weekend πŸ™‚

This is my current project.. honestly.. this cardigan I preferred to say.. has been delayed for more than a month.. oh Allah.. I really hope my colleague can understand πŸ™ I will do my best to finish this before the end of month.. Few more rows then I will start knitting the body part. Actually the size requested should be for 1 year old.. however, I increase the gauge to fit 2-3 years old so that he can wear this long enough.

In the same time.. I am doing my best to complete a new request by kak Natasha using Magic Merino yarns .. (Thank you kak! πŸ™‚ ) I just started knitting this and hopefully i will be able to finish this by this end of month too along with the other one. She requested 2 vests anddddd i promise will do my best to make a nice vest for her πŸ™‚

Owwww… this is so cute bunny! xD Thanks a lot Yuu.. I didn’t make this one, yet, I never try to knit/crochet any amigurumi (Not sure when I’ll be able to make one for myself..) This bunny was made for a contest that was held last year.. in exchange, the winner must send this bunny to me and winner will receive a nice ADDi circular needles πŸ™‚ Yuu.. thank you too for the other gift you sent me too! Hohoo.. love it!

InsyaAllah.. I will update more of my finish projects soon. Thank you for dropping by!

May Allah swt bless us all.

“Kita tidak akan mampu menghalang pertuturan dan perlakuan orang lain terhadap diri kita kerana manusia tidak akan pernah berhenti mencari keburukann orang lain.. maka, hanya kita sahaja yang mampu menjaga perlakuan kita.. oleh itu, peliharalah pertuturan dan perlakuan kita sebaik-baiknya….” – a reminder from my employer, Thanks Kak F.

Rasulullah s.a.w telah bersabda.. β€œEngkau menyebut tentang saudaramu apa yang tidak disukainya. Sekiranya apa yang engkau sebut itu ada padanya, maka sesungguhnya engkau benar-benar telah meghibahnya. Dan sekiranya apa yang engkau sebut itu tidak ada pada dirinya maka sesungguhnya engkau telah mereka-reka cerita tentangnya.”

(Riwayat Muslim)

Crochet… crochet..

Ini adalah current project mama saya πŸ™‚

Menggunakan 6 balls baby soft yarns dengan 6 warna berbeza dan jarum hook saiz 4mm.

Tada! Boleh teka tak apa ni? Ini adalah selimut bayi (baby blanket) dan tak sabar nak lihat hasilnya nanti. Can you imagine how the 6 colours will make a nice combination together? πŸ™‚

Dan.. ini adalah my current project ( along with others yang ntah bila nak siap…Β  )Β  This is my first attempt of making a baby vest crochet. Boleh pakai untuk baby boy or baby girl πŸ™‚

Hopefully.. boleh siapkan malam ni.. insyaAllah.

Wish me luck πŸ™‚