Sock Knitting Yaho xD

yaaayyyy.. alhamdulillah…ย  after so long, finally i own this book thanks to my brother xD yahahaha…

Thank you so much for treating me this book bro.. love u so much! hehehe.. xD

When I first wanted to learn on how to knit a sock, I was referring to this book (actually.. was e-book that I downloaded somewhere around the net about 2 years ago)

This book is really good for those who wants to learn on how to knit socks. It gives good instructions, clear pictures and nice-easy patterns to follow for the beginners to intermediate or even advanced learner!

Alhamdulillah.. now I can knit socks better without need to refer to the PC screen again.

You can find this book at Times Bookstore, for the price of RM89++

Thanks for hopping by and Assalamualaikum!

May Allah swt bless us all ๐Ÿ™‚

Free Knitting Patterns: Sox

Basic, easy ankle socks, short, sporty and quick for summer. Sizes to fit finished foot size XS-L (6-10.5″/15-26.5cm). Shown in Bernat Sox 42116 Faded Denim. Knit with set of four 3.25 mm (U.S. 3) double-pointed knitting needles.

By Bernat.Com
Skill Level
Easy

SIZES
Finished Foot Length

XS (S-M-L): 6 (7ยฝ-9-10ยฝ) ins [15 (19-23-26.5) cm].

MATERIALS
Bernatยฎ Sox
(100 g / 3.5 oz)
1 ball makes 1 pair of ankle socks.

Set of four 3.25 mm (U.S. 3) double-pointed knitting needles or size needed to obtain gauge.

GAUGE
28 sts and 36 rows = 4 ins [10 cm] in stocking st.

INSTRUCTIONS
The instructions are written for smallest size. For larger sizes the instructions will be written thus ( ).

Cast on 40 (48-60-68) sts loosely. Divide onto 3 needles: 10 (12-16-18) sts, 20 (24-28-32) sts and 10 (12-16-18) sts. Join in rnd, placing a marker on first st.
Work 16 rnds in (K1. P1) ribbing, then knit in rnds until work from beg measures 4 (4-5-5ยฝ) ins [10 (10-12.5-14) cm].

Make heel: Divide 20 (24-28-32) sts on 2nd needle onto 2 needles and leave for instep. K10 (12-16-18) off 1st needle onto end of 3rd needle.
Next row: (WS). P9 (11-15-17). P2tog. P9 (11-15-17). 19 (23-31-35) sts.
Next row: *K1. Sl1. Rep from * to last st. K1.
Next row: Purl.
Rep last 2 rows for 2 ins [5 cm], ending with a RS row.

Shape heel: 1st row: P10 (12-16-18). P2tog. P1. Turn.
2nd row: K3. Sl1. K1. psso. K1. Turn.
3rd row: P4. P2tog. P1. Turn.
4th row: K5. Sl1. K1. psso. K1. Turn.
Cont in same manner to 11 (13-17-19) sts.

Shape instep: With RS of work facing, pick up and knit 12 sts along left side of heel. K20 (24-28-32) for instep. Pick up and knit 12 sts along right side of heel. Knit first 6 (7-9-10) sts from heel onto end of 3rd needle. Slip rem 5 (6-8-9) sts from heel onto beg of first needle. 17 (18-20-21) sts on 1st needle, 20 (24-28-32) sts on 2nd needle and 18 (19-21-22) sts on 3rd needle.
1st rnd: 1st needle: Knit to last 4 sts. K2tog. K2. 2nd needle: Knit. 3rd needle: K2. Sl1. K1. psso. Knit to end of needle.
2nd rnd: Knit.
Rep last 2 rnds to 41 (49-59-63) sts.
Cont even until work from picked up sts measures 4 (4ยพ-6-7) ins [10 (12-15-18) cm].
Next rnd: Knit, dec 1 st at center. 40 (48-58-62) sts.

Shape toe: 1st rnd: 1st needle: Knit to last 3 sts. K2tog. K1.
2nd needle: K1. Sl1. K1. psso. Knit to last 3 sts. K2tog. K1.
3rd needle: K1. Sl1. K1. psso. Knit to end of needle.
2nd rnd: Knit.
Rep last 2 rnds to 16 (20-22-26) sts. Cast off. Sew toe seam.

Projek awal-awal..

Ini adalah stoking yang pertama saya kait semasa belajar kait pada akhir tahun 2009 yang lalu. Hehe.. cuma siap sebelah sahaja.. kawannya sampai sekarang pun tak ada lagi .. sedih.. dan yang kecil tu percubaan membuat baby booties.. dan memang sangat kecil.. sungguh kecil.. muat jari telunjuk saja ๐Ÿ˜€

Yang ni pula, buat masa awal tahun.. first-first mau dibuat scarf.. tapi akhirnya jadi headband dan dihadiahkan untuk my mom yang tersayang ๐Ÿ˜€ hehe.. tapi dia tak pakai pun.. simpan jadi khazanah ๐Ÿ˜›

Phone cozy ๐Ÿ™‚

Masa belajar mengait awal-awal memang sangat excited. Lebih-lebih lagi apabila berjaya buat projek yang susah..ย  Apabila melihat banyak teman-teman yang pandai mengait, sungguh rasa teruja. Kagumnya..

InsyaAllah, mudah-mudahan Allah swt akan memberikan kita peluang untuk memperbaiki skil dan kemahiran yang sedia ada dan dipermudahkan segala urusan oleh Allah swt. Amin ya rabb..

InsyaAllah, mudah-mudahan ..

-Da’Knit-

Teach Yourself Visually Sock Knitting

Assalamualaikum semua..

Apa khabar? Semoga anda semua di dalam keadaan sihat sentiasa ๐Ÿ™‚

Terima kasih saya ucapkan kerana sudi untuk terus melawat blog saya yang tidak seberapa ni ๐Ÿ™‚

Kali ini, saya ingin berkongsi tentang sebuah buku yang bertajuk Teach Yourself Visually Sock Knitting oleh Laura Chau, buku yang mengajar kita bagaimana hendak membuat/mengait stoking.

Buku ini seperti buku Teach Yourself Visually Knitting, mempunyai banyak gambar berwarna-warni yang menarik beserta penerangan yang jelas dan tidak susah untuk difahami.

Setiap asas kaitan untuk stoking diajar satu-persatu untuk memudahkan kita memahami setiap langkah ketika mengait stoking.ย  Terdapat beberapa pattern stoking yang menarik yang boleh anda kait untuk projek pertama anda ๐Ÿ™‚

Beberapa bulan yang lalu, ketika mencari maklumat untuk mengait stoking, saya terjumpa buku ini dalam bentuk pdf dan diupload di salah sebuah server yang memang dah terkenal dengan “warez store”. Huhu..ย  ada juga orang yang sudi berkongi kan? Actually, perbuatan upload benda copyright memang salah disisi undang-undang.. hm, tetapi kalau dah susah nak dapat dan mahal pula nak beli, terpaksalah download juga ๐Ÿ˜‰ (uh..) Kalau ada jual buku ini, pasti saya nak beli. Saya sudah pergi ke beberapa buah kedai buku tetapi tidak jumpa buku ini. Manalah nak cari..

InsyaAllah, jumpa lagi di next entry!

-Sindar-