Tassle Baby Hat :) simple.. simple..

Assalamualaikum semua.. salam berhujung minggu šŸ™‚

Alhamdulillah.. akhirnya topi dah siap lagi.. dan 2 more to goes.. uhuhu…

Teringin sangat mau buat topi yang ada tassles.. dan akhirnya cubalah buat satu..

Proses yang mengambil masa lebih kurang 4 hari.. kalau tiada kerja 1 hari pun boleh siap šŸ˜›

Tada… soooo simple xDĀ  harap tuannya suka…. kalau tak suka.. sedihnya…

Bila dipakai..ianya jadi rupa macam ni… the combination of stockinette stitch and moss, using 40cm circular and sewed with kitchener stitch (PF,KB,**KF(drop)PF,PB(drop),KB**)..Ā  apa yang saya rasa menyerlahkan topi ni.. adalah dua tassles yang tergantung di tepi tu šŸ™‚

dan siapa yang memodelkan topi kali ini?

Hahahah… my fiber pack loL… oklah..harap tuannya suka.. kalau ndak… šŸ™

My another crocheted flower.. bookmark? šŸ˜®

Thanks for hopping by! šŸ™‚

May Allah bless us all

Happy knitting/crocheting/weekend

Knit Baby Blue Beanie

Alhamdulillah… akhirnya siap juga topi tempahan rakan ni.. tetapi rasanya.. nak buat lagi satu sebab yang ini percubaan menggunakan pattern design sendiri… dan rasa tak elok jika baru percubaan , mesti nak buat betul-betul …

This is my second attempt to knit with my own cable design for beanie..Ā  without guide and instruction..which I learnt something that the next time I am doing this again,Ā  I need to be more careful about decreasing at the top..

Tada… Finally done! Alhamdulillah..

I used two different cable pattern.. which is the common cable pattern šŸ™‚ hihi.. need to advance more skill in doing cable soon…

Saya rasa percubaan ini baik tetapi perlu diperbaiki lagi.. dan rasanya.. saya akan buat sekali lagi dengan kiraan decreasing yang lebih teratur… dan baru boleh beri pada penempah .. insyaAllah..

selain itu.. saya sedang cuba untuk membuat handphone case crochet (jarum kait satu)

Using the hook 3/0Ā  .. and the Soft Merino yarn again.. harap-harap menjadilah.. šŸ˜›

Thanks for hopping by! Assalamualaikum semua..

May Allah bless us all!

p/s: kepada para pelanggan yang terus setia memberikan sokongan, terima kasih Da’Knit ucapkan.. benang-benang telahpun diproses dan dipos, dan bagi pelanggan yang baru membuat order, insyaAllah benang-benang anda akan diproses dengan segera. Kepada pelanggan-pelanggan yang telah mencuba KITs kami, terima kasih banyak Da’Knit ucapkan atas feedback yang baik! šŸ˜€ Alhamdulillah, semoga Kits ini membantu teman semua memahirkan diri dalam seni mengait.. kepada Adik Jehan… terima kasih atas sokonganmu yang berterusan sis! Kak Ery sangat menghargainya dan kak Ery ucapkan good luck untuk projek terbaru Jehan ya!

šŸ˜€

Terima kasih semua..