Kitty Hat or Bucket Hat? :0

Assalamualaikum to all..

Semalam.. saya teringin sangat ingin mengait topi ala-ala kucing hihi.. .. macam mana tu? Saya cari dan cari namun tiada yang berkenan di hati… akhirnya setelah puas menelaah internet sini dan sana… maka… timbullah idea… jadi.. apa tunggu lagi? Saya pun mula mengait..

Saiz jarum yang saya gunakan ialah 4.5mmx80cm.. dan benang kait yang saya gunakan ialah benang Magic Merino (yang sangat lah lembut macam kapas … memang sedap bila dipegang dan dikait huhu… lembut lembut… ) dari Yarnsonlineshop.Com dan pelbagai warna magic yang menarik untuk dicuba 🙂

Then.. apbila sudah siap dikait.. jadilah dia macam bucket pula..

Macam mana boleh jadi Kitty Hat?

Tada!

Alamak.. senget pula gambar adik saya ni.. maaf ya! 🙂 inilah.. bila pakai.. nampak macam telinga kucing kan? hahaha… kesian adik saya.. sebaik saja dia bangun.. saya terus suruh dia jadi model huhuhu.. thx lil Sis 🙂

Ery Kitty Hat 🙂

Nice to meet you!

and small sharing today.. thanks for hopping by!

May Allah bless us all

Hari ini..sedikit updated

Hari ini saya mesti buat satu projek Hat! Lepas siap kerja sikit 🙂 InsyaAllah.. good luck for me!

Bahan-bahan yang diperlukan untuk resepi mengait topi:

1. Magic Yarn Kardoku Brown Shades (Yarn ini boleh didapati di YarnsOnlineShop.Com kami 🙂 )

2. Double pointed needles 4.00mm

3. Circular needles 4.00mm x 40cm

4. Stitch Marker

From upper view.. I am using 4 markers to make sure I wont lose stitches when making decreasing.

This is the front view 🙂 InsyaAllah..  I will finish it as soon as possible. Can’t wait to see the outcome.