Teach Yourself Visually Sock Knitting

Assalamualaikum semua..

Apa khabar? Semoga anda semua di dalam keadaan sihat sentiasa 🙂

Terima kasih saya ucapkan kerana sudi untuk terus melawat blog saya yang tidak seberapa ni 🙂

Kali ini, saya ingin berkongsi tentang sebuah buku yang bertajuk Teach Yourself Visually Sock Knitting oleh Laura Chau, buku yang mengajar kita bagaimana hendak membuat/mengait stoking.

Buku ini seperti buku Teach Yourself Visually Knitting, mempunyai banyak gambar berwarna-warni yang menarik beserta penerangan yang jelas dan tidak susah untuk difahami.

Setiap asas kaitan untuk stoking diajar satu-persatu untuk memudahkan kita memahami setiap langkah ketika mengait stoking.  Terdapat beberapa pattern stoking yang menarik yang boleh anda kait untuk projek pertama anda 🙂

Beberapa bulan yang lalu, ketika mencari maklumat untuk mengait stoking, saya terjumpa buku ini dalam bentuk pdf dan diupload di salah sebuah server yang memang dah terkenal dengan “warez store”. Huhu..  ada juga orang yang sudi berkongi kan? Actually, perbuatan upload benda copyright memang salah disisi undang-undang.. hm, tetapi kalau dah susah nak dapat dan mahal pula nak beli, terpaksalah download juga 😉 (uh..) Kalau ada jual buku ini, pasti saya nak beli. Saya sudah pergi ke beberapa buah kedai buku tetapi tidak jumpa buku ini. Manalah nak cari..

InsyaAllah, jumpa lagi di next entry!

-Sindar-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *