Crochet: Leaf Case ;)

Pencil case crocheted by my mom with her own unique design from mind. Not copying from any book because she doesn’t know how to read charts or abbreviations ๐Ÿ™‚ย  Yup, she learnt how to crochet since she was teenagers by just observing my late grandmother did her crochets. During her time, there was no internet to learn from youtube hihi.. and books were also very limited.

Then,ย  I named it as Leaf Case hehe.. because the look of the pattern is like a leaf.

Kemudian, letakkan bunga untuk nampak lebih terserlah.

Yellow button flower ๐Ÿ˜€

8 Replies to “Crochet: Leaf Case ;)”

  1. Kak Ayza : Thank you kak, mama saya pun kata thanks to kak Ayza hihi ๐Ÿ˜‰

    MisFyd : Thank you Misfyd ๐Ÿ™‚ mama saya juga ucapkan thanks to MisFyd hihi

    Syahidah : Syahidah.. lama tak dengar berita, apa khabar? Thanks syahidah.. Kak Ery pun tak tahu pattern ni.. mama ja yang tahu.. oh ya, benang dah sampai? Nanti inform kat kak Ery ok ?

  2. Assalamualaikum…

    Salam perkenalan buat idah…saya pun tengah tercari-cari blog untuk belajar crochet ni…tapi alhamdulillah nampaknya saya dah jumpa…nak tanya idah jarum mengait jenis ni yang idah guna tu beli kat mana?puas saya cari tak jumpa…
    tolong ya benang dah beli tapi tak boleh nak mula lg projek…

    1. Waalaikumsalam dan salam perkenalan dari saya Yusniza ๐Ÿ™‚

      Terima kasih ya… sudi lawat Da’Knit dan silalah jemput selalu ya.. dan Like page kami di facebook.com/daknit

      Saya ada menjual jarum kait satu.. Yusniza jemput lihat di http://sindarery.aheys.com ( sila refresh dua kali page ni )

      Saya menjual pelbagai jenis jarum crochet dan jikalau ada apa2 , email ja saya di sindarery@gmail.com ya..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *