Jarum Knitting-ku..

Alhamdulillah.. alhamdulillah.. akhirnya parcel dari UK telahpun sampai dengan selamatnya hari ini.. lebih kurang 10 hari 🙂 Laju juga kan? Dalam parcel ni.. ada:

Yay! My Circular Needles from KnitPro.. alhamdulillah akhirnya dapat juga merasa untuk mencuba jarum knitpro nova metal ini.. yang mana mereka kata setanding dengan ADDi Needles. Tapi memang betul kata knitters yang buat review jarum ni.. tips dia sedikit tajam berbanding ADDi.. means sesuai kalau mahu buat lace pattern.

Saya suka sangat dengan circular biasa berbanding interchangeable sebab saya kurang gemar untuk buka dan pasang.. ikut keselesaan masing masing..

Saiz yang saya beli kali ini adalah khas untuk buat 2 socks at a time!

Saiz yang dipilih ialah 2.25 x 120cm, 2.75mm x 120cm dan 4.00mm x 100cm.

Sesiapa yang berminat untuk mendapatkan jarum KnitPro, boleh hubungi saya di sindarery@gmail.com with small fees applied.

Thanks for hopping by!

10 Replies to “Jarum Knitting-ku..”

    1. Salam Kak Wie 🙂

      Ah..ha.. memang tak beli satu set sbb saya dah ada banyak saiz jarum ADDi yang saya beli dulu.. yang knitpro ni saya beli saiz untuk socks dan 4mm tu memang suka sangat pakai saiz 4mm.. jadi rasa nak compare dengan 4mm ADDi xD

      ah.. dan bila dah try tadi.. memang ada perbezaan .. dan saya rasa lebih selesa dengan ADDi.

      Kak Wie pernah cuba ADDi tak?

        1. ADDi tu ada set interchangeable juga.. ada yang jenis bamboo ada yang jenis nickle..

          Satu set interchangeable tu dekat 200++ juga rasanya.. dan yang bamboo tu lagi mahal dari nickle..

          kalau yang fixed circular murah sikit kak Wie.. around 30++- 40++ ikut panjang dan saiz jarum untuk satu pair macam tu…

          ADDi needles ni lebih ringan dari Knitpro, dan slippery dari Knitpro. Tak pointier tips dia. Selesa sangat 🙂

    1. Alhamdulillah.. terima kasih sekali lagi Mar..

      Semoga knitting kit tu memberikan manfaat yang baik untuk belajar knitting 🙂

      kalau ada apa-apa yang mengelirukan, email saya ya!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *