Kopiah dan alas meja? :D

*sigh*

At first, I was planning to make this as a beret hat for my little sister.. but it can be because thickness of the yarns, it become twice large from my little sister’s head. Kena buat balik ikut ukuran yang bersesuaian walaupun sebenarnya ikut pattern sewaktu mengait.. akhirnya.. saya buka balik dan kemudian.. tinggalkan separuh untuk dijadikan alas.. hahaha.. boleh jadi alas meja/alas pasu bunga xD

Hah.. this is again my little sister.. yo! So.. the kopiah actually is for my father, crocheted by my mom 🙂

She is a girl!

My mom used the Soft Spiry Yarn and it is sooooo soft xD tetapi tegang dan tak berbulu langsung.. tapi sayangnya warna hijau ni dah habis stok.. tetapi sesiapa yang berminat.. boleh dapatkan satu warna yang tinggal kat yarnsonlineshop.com.

Memandangkan cuti sekolah.. alhamdulillah.. mudah-mudahan saya akan ada banyak masa untuk menyiapkan beberapa projek yang tergendala.

Thank you for hopping by!

May Allah swt bless us all.

4 Replies to “Kopiah dan alas meja? :D”

    1. Yup, let’s hope! Here, I am having difficulties in adjusting the head size even I am referring to the pattern Mieke.. Need to use different size of needles and yarns to get the gauge.. ah.. here, Kopiah is known as something we wear when going to mosque or during celebration. I would love to see your kopiah too. Will be looking forward for it!

  1. Sindar, hijau tu mmg cantik.. pernah jatuh cinta.. tapi oren salmon pengganti hijau ni pun cantik juga.. hehe.. tp x sesuai buat kopiah anak la.. hehehe…

    1. Thanks kak Zila.. Tak sabar nak tengok hasil projek terbaru akak dengan warna salmon tu 🙂 Saya akan keep checking for the updates kak Zile xD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *